bİz KİMİZ?

MEET IN GAMES / MEETIN' GAMES

“Meet in Games” 2 oyun severin ortak bir hayali hayata geçirme isteği ile oluştu: İktisat ve film/drama mezunu Onur ve çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri mezunu Sena çifti kendi tasarladıkları ve yönettikleri “kaçış” oyunları sayesinde tanıştılar.  Ortak hayaller ile yola çıkan bu ekip sizlere ve ekibinize çok şey katacaklar…

YOLUN BAŞLANIGICI: “KAÇMASAK DA OLUR”

Yüzlerce kaçış oyununu denemiş ve birçoğuna danışmanlık vermiş, birçok kaçış oyununun açılış ve tasarım sürecini yönetmiş ve dünya çapında en fazla şubesi olan kaçış oyunu markası olan “Escape Hunt”ın Türkiye müdürlüğünü üstlenmiş oyunsever bir çift olarak (Sena & Onur), kurumları oyun ile daha mutlu ortamlar haline getirmek ve sıradanlaşan etkinliklere alternatif yaratmak amacı ile yola çıktık.  İlk olarak en iyi olduğumuz ve Türkiye’de bu konudaki en geniş bilgi ve tecrübe birikimine sahip olduğumuzu düşündüğümüz ‘’Kaçış Oyunları’’ ile işe başladık.

Trendyol, eBay, Unilever, Nielsen ,Abdi İbrahim , Sabancı dx, Visa, Kariyer.net ,Polisan  ve daha bir çok kendi sektörlerinin lideri olan kurumlar başta olmak üzere şirketler, oteller, kafeler, eğitim kurumları ve fuarlarda kaçış oyunumuzu oynatma şansı yakaladıktan sonra son dönemde Dijital Kaçış , kutu oyunları ve dijital takım oyunları ile fark yarattık.

Nasıl bir oyun ?

Son yıllarda popülerliği hem dünyada hem de Türkiye’de artan kaçış oyunlarında bir ekip olarak oyun mekanına gider, belirlenen süre içerisinde bazı bulmacaları ekipçe çözerek  o mekandan “kaçmaya” çalışırsınız.  “Dijital Kaçış Deneyimi” projesi ile diğer kaçış oyunlarından farklı olarak Dijital ortam üzerinden oyunlarımızı oynatıyoruz.  Bu farklılığın nedeni de yazının başında bahsettiğimiz gibi dijitalleşmeye rağmen kurumları daha mutlu ortamlar haline getirmek. Yaklaşık 30 dakika – 1 saat süresince oyuncular, kendilerini hazırlanmış bir senaryonun kahramanı gibi hissediyorlar ve görev ve bulmacaları ekip olarak çözmeye çalışırken aynı zamanda keyifli bir deneyim yaşıyorlar.  Onlar bu deneyimi yaşarken birçok becerilerini ortaya çıkarıyorlar.  Kimi zaman oyunda yer almak, kimi zaman da oynayanları gözlemlemek aşağıda bir kısmını sıraladığımız bir çok yönden gelişime katkıda bulunuyor.  Zira Diane Ackerman’ın da söylediği gibi “Oyun, beynimizin en sevdiği öğrenme yoludur”.

– Hedef belirleme / önceliklendirme

– Stres yönetimi

– Liderlik ve takım olma

– Analitik düşünme

– İletişim becerisi

– Çevre ile etkileşim

– El göz koordinasyonu

– Bilgiye ulaşma ve ekiple paylaşım

Özellikle yukarıda belirttiğimiz kazanımlar dahilinde halihazırda; kurumlarda işe alım, oryantasyon ve eğitim  planlama süreçlerinde yer alıyoruz.

DİĞER HİZMETLERİMİZ

Büyük bir keyif ve bir çok olumlu geri bildirim ile birlikte oyun oynattığımız kurumlardan gelen istek doğrultusunda yeni seçenekler sunma yoluna gittik. 

“Meet in Games” olarak, şirketlerin özel günleri, dönem toplantıları, eğitim kampları ve diğer tüm etkinlikleri için özelleştirilmiş oyunlar hazırlıyor ve bu oyunları, ister küçük gruplara, ister yüzlerce kişiye kadar aynı anda online ve offline olarak oynatabiliyoruz.  Bu süreçleri insan kaynakları departmanları ile birlikte yürüterek oyunlaştırma kavramı altında yürütebiliyoruz.

Platon’un “Bir insanı tanımak için 1 saat oyun oynamak 1 yıl konuşmaktan daha iyi” sözünden yola çıkarak daha küçük grupları ( 4-20 kişi) 2 saatlik seanslar halinde , farklı mekanikler ve kurguları olan 700’den fazla oyunumuzdan uygun olanları ile tanıştırıyoruz. Her biri farklı kazanım ve farkındalık sağlayan bu oyunlar aşağıda sıralanan birçok becerinin öne çıkmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gelişim alanlarının da hızla bulunmasına katkı sağlıyor.

  • Harmoni/uyum içinde çalışma
  • Kendinden çok takımı düşünebilme
  • Ortak dil geliştirme
  • Empati Kurma, farklı perspektiflerden düşünebilme/görebilme
  • Soyut düşünme
  • Ego kontrolü / yönetimi
  • Açık iletişim önemi
  • Görev paylaşımı, Delegasyon
  • Doğal Liderlik ve öncelik belirleme

Yeteneklerin ve gelişim alanlarının ortaya çıktığı oyunların ardından durum değerlendirmeleri yapıyoruz.  Oyuncular ile birlikte bir sohbete dönüşen bu ortamlar, kurum çalışanlarının düzenli olarak içinde var olmak istedikleri ve talep ettikleri etkinliklere dönüşüyor.